Talv saabub koos grillpõrsaga

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvepealinn Otepää
Talvepealinn Otepää Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Otepää saab tänavu detsembris juba 18. korda Eesti talvepealinnaks.

Kui talv saabub 22. detsembril kell 1.02, siis talve vastuvõtu pidustused algavad Otepääl juba 21. detsembri päeval. Keskväljakul on avatud talvepealinna turg. Esinevad tantsutrupp FeelingGood ning Otepää isetegevuslased, noortekeskus korraldab fotojahi.

Otepää pensionäride ühendus korraldab eakate jõukatsumine tiitlile «Talvepensionär 2014». Naisselts pakub laadasuppi. Talveturu päevajuht on Raiko Allik.

Samuti eelnevad talvepealinna tiitli üleandmisele 60. verstapostini jõudnud Otepää mängud. Kavas on muu hulgas linnaorienteerumine. Selleks vajalikud kaardid jagatakse keskväljaku jõulukuuse juures, kus on ka stardipaik 1,5 kilomeetri pikkusele rajale.

Osalejatel tuleb läbida kolm kontrollpunkti: turismiinfo külastuskeskus, Tehvandi spordimuuseum ja Otepää gümnaasium. Igas punktis on ootamas auhind. Osalusgrupis peab olema vähemalt kaks liiget ja vanusepiiranguid pole. 

Keskväljakul jõulukuuse all on avatud marumägi. Sealsamas saab teoks jõuluvanade kokkutulek, peajõuluvana rollis on Valdur Sepp. Veel leiab keskväljakul aset sea grillimine lahtisel tulel. Siga valmib talve alguseks kell 1.02. Grillimeister on Tarmo Märss.

Raekoja saalis saab aga kuulata Otepää vanamuusikaansambli kontserti.

"Otepää mängud 60" ürituste osana leiavad Tehvandi uuel laskesuusastaadionil aset laskevõistlused "Volikogu versus Vallavalitsus".

Paarkümmend minutit enne talve ametlikku algust algab keskväljakul tule ja valguse etendus «Valge talv», mille esitab Tuleteater Kelfirius.

Otepää talvepealinnaks kuulutamisel keskväljakul osalevad teemapealinnade Pärnu, Narva ja Türi esindused, degusteerida saab äsja valminud grillsiga. Naiskodukaitsjad pakuvad kuuma glögi. Talvepealinna tiitli üleandmisel saab näha ilutulestikku.

Talvepealinna avamispidustused korraldab Otepää kultuurikeskus koos mitme koostööpartneriga, toetab Otepää vald.

Seoses pidustusega on 21. detsembril kella 9st kuni 22. detsembril kella 1.30ni liiklus piiratud Lipuväljaku tänaval Munamäe tänava ristist Konsumi ristini. Keskväljak on liikluseks suletud. Seevastu Oti pubi esine on liiklemiseks ja parkimiseks avatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles