Õnnetuse põhjustaja peab mitu aastat vanglas veetma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline liiklusõnnetus Valgamaal.
Traagiline liiklusõnnetus Valgamaal. Foto: Politsei

Tartu maakohus tunnistas 8. detsembril 60aastase Valerjan Rakuti kokkuleppemenetluses süüdi mootorsõiduki juhina liiklusnõuete rikkumises, millega põhjustas ettevaatamatusest ühe inimese surma ja tekitas ettevaatamatusest ühele inimesele raske tervisekahjustuse, andis teada politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Kohus mõistis Rakutile kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Koos talle varem mõistetud kandmata karistusega peab ta kandma kokku kolmeaastase vangistuse, mille algust loetakse selle aasta 7. augustist.

Lisakaristusena võeti Rakutilt mootorsõiduki juhtimise õigus kolmeks aastaks, mis hakkab kehtima pärast vanglast vabanemist. Menetluskuludena tuleb tal tasuda kokku üle 2200 euro. Tsiviilhagi kriminaalasjas ei esitatud.

Süüdistuse järgi juhtis alkoholijoobes Rakut selle aasta 7. augustil kella 10 paiku Valgamaal Tõlliste vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 208,4. kilomeetril mootorsõidukit Volkswagen Sharan. Rakut ei andnud teed peateel liikunud mootorsõidukile Chrysler Voyager, sõitis viimasele otsa ning mõlemad sõidukid paiskusid teelt välja.

Liiklusõnnetuse tagajärjel suri sündmuskohal üks peateel sõitnud autos viibinud kaasreisija, teine samas autos viibinud kaasreisija sai eluohtlikke kehavigastusi ja veel kaks sama sõiduki kaasreisijat said kergemaid kehavigastusi. Kohtuotsus on vaidlustatav 15 päeva jooksul.

 Valga politseijaoskonna patrullitalituse juht Renee Sildnik sõnas, et see avarii oli traagiline näide, kuidas vastutustundetus ja hoolimatus võtab elu kaasliiklejalt. «Alkoholijoobes autojuht ei taju adekvaatselt liikluspilti ega tunneta eksimuse tõsidust. Paraku on joobes juhtimisega võetavad riskid väga kõrged ning sel korral maksis see ühe inimese elu ja mitmete tervise,» ütles Sildnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles