Bussiga libedal teel ehk kas kõik on alati nii, nagu paistab

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme õhtul langeb temperatuur miinusesse, mistõttu tuleb teedel arvestada libedusega.
Homme õhtul langeb temperatuur miinusesse, mistõttu tuleb teedel arvestada libedusega. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Bussiliinide tihe sõidugraafik sunnib juhte mõne reisija väitel ohtlikult kihutama. Valgamaalase reporter otsustas oma nahal järele proovida, kas jutul tõepõhi all.

Novembri keskel oli Valgamaalases juttu kodaniku murest bussiliinide liiga tiheda sõidugraafiku pärast, mis bussijuhte kihutama sunnib. Eriti muretses Väherost Lüllemäele tööle käiv reisija saabuva talve ja libedate teede pärast, mis kihutamise lausa eluohtlikuks teeb. Ka mõni bussijuht oli seda meelt, et talvel läheb keeruliseks. Ametnikud tookord probleemi ei näinud, öeldes, et vajaduse ilmnedes saab alati liine korrigeerida.

Miski ei ole enne teada, kui see ei ole oma nahal järele proovitud. Sestap otsustasin veenduda, kas asi ikka on nii, nagu väidetakse. Sõitsin kõnealuse marsruudi kaasa hommikul, mil teeolud ei olnud kõige halvemad, kuigi osa maanteest oli jäine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles