Külakeskus pidi uksed sulgema

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aasta sügisel avati mõisapargis pidulikult teabetuba külaelanike tarbeks. «Mul on täna väga hea olla koos Jõgeveste küla rahvaga ja öelda, et üks lubadus on jälle täidetud. Aastaid tagasi arutasime koos teiega, et siia, Jõgevestesse, tuleks ehitada päevakeskus. Nüüd on maja täies hiilguses meie ees,» ütles uue päevakeskuse avamisel Helme vallavanem Tarmo Tamm tookord. Päevakeskuse endise juhataja Maie Miku (keskel) meelest on kahetsusväärne, et majakest jätkus vaid napilt üheksaks aastaks.
2005. aasta sügisel avati mõisapargis pidulikult teabetuba külaelanike tarbeks. «Mul on täna väga hea olla koos Jõgeveste küla rahvaga ja öelda, et üks lubadus on jälle täidetud. Aastaid tagasi arutasime koos teiega, et siia, Jõgevestesse, tuleks ehitada päevakeskus. Nüüd on maja täies hiilguses meie ees,» ütles uue päevakeskuse avamisel Helme vallavanem Tarmo Tamm tookord. Päevakeskuse endise juhataja Maie Miku (keskel) meelest on kahetsusväärne, et majakest jätkus vaid napilt üheksaks aastaks. Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Külakeskuses sain jutule pargi naabruses elava Maie Mikuga, kes olnud pikka aega keskuse hing ning hoolikalt kogunud ja kirja pannud huvitavat külakogukonna tegemiste ja toimetuste kohta.

«Minu teada meil külavanemat ei ole, meil tegutses külaselts, ise korraldasime siin oma elu,» kõneles proua Mikk. «Alustasime seltsi tegevusega vagunist kohendatud ruumis 1998. aastal, sel ajal hakkasime ka mõisaparki korrastama. Inimesi tuli palju kokku – noori ja vanemaid, mõni ka naaberkülast.»

Jõgevestes on korraldatud Helme valla päevi, ka külapäevi on peetud. «Viimane kokkutulek oli aastal 2006, siis tuli kohale 136 endist ja praegust külaelanikku,» näitas Mikk enda koostatud kroonikat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles