Raamatusõprade klubi juubeliõhtu möödus luulelises õhkkonnas

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba aastakümne jagu on raamatusõprade klubi teinud head koostööd Valga keskraamatukoguga. Raamatukogu direktori Endla Schasmini (vasakul) ja klubi juhataja Niina Nusbergi (keskel) vahel valitseb teieneteisemõistmine.
Juba aastakümne jagu on raamatusõprade klubi teinud head koostööd Valga keskraamatukoguga. Raamatukogu direktori Endla Schasmini (vasakul) ja klubi juhataja Niina Nusbergi (keskel) vahel valitseb teieneteisemõistmine. Foto: Lea Margus

Möödunud laupäeval kogunesid kohvikusse Säde Valga keskraamatukogu raamatusõprade klubi liikmed, kes tähistasid kooskäimise kümnendat aastapäeva.

Kümme aastat tagasi asutatud klubi seltskond on valdavalt venekeelne, kuid on ka eestlastest liikmeid. Keskeltläbi korra kuus kohtuvad kirjandushuvilised keskraamatukogu saalis, kus räägitakse raamatutest, kirjanike eluteest ja loomingust. Ja nii nagu luule ja muusika on tihedalt seotud, kuulub kohtumistesse ka musitseerimine.

Nii ka seekord – laule saatis klaveril klubi juhataja Niina Nusberg, kes on omal ajal lõpetanud laste muusikakooli. Vene poeedil Mihhail Lermontovil täitus tänavu 200. sünniaastapäev, seetõttu sai tema looming kohtumisel erilise tähelepanu osaliseks. Loeti veel mõnelegi meist kooliajast tuttavaid Krõlovi valme, tõsi küll – vene keeles. Selle armastud vene kirjaniku surmast sai sügisel 170 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles