Kriisikomisjon kogunes taas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margo Klaos
Margo Klaos Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna-Eesti kriisikomisjon on tegutsenud viis aastat. Igal aastal on peetud keskmiselt kuus istungit, kus käsitleti Lõuna-Eesti olulisemaid riske, elanike turvalisust puudutavaid küsimusi ning riigi- ja omavalitsusasutuste valmisolekut, ülesandeid ning koostööd hädaolukordade ennetamisel ja lahendamisel. Komisjon on osalenud ka mitmel kriisiõppusel.

Sellenädalasel istungil andis Lõuna päästekeskuse kriisireguleerimisbüroo juhataja Arvi Uustalu ülevaate Lõuna-Eesti kriisikomisjoni tegevusest aastatel 2009—2014.

«Kriisikomisjon on väga tähtis koostööplatvorm, kus regiooni riigiasutuste esindajad omavahel kõrgel tasemel suhtlevad ning koos probleemidele parimaid lahendusi otsivad,» ütles Arvi Uustalu. «Sellel on olnud otsene praktiline kasu. Nende aastate jooksul on oluliselt paranenud elutähtsate teenuste toimepidevuse tagamine elanikele. Eri asutuste võimaluste ja vajaduste parem tundmine aitab toime tulla ka tõsisemate kriisidega.»

Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni tegevuspiirkond on Jõgeva-, Põlva-, Tartu-, Valga-, Viljandi- ja Võrumaa. Kriisikomisjoni tööd juhib Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos ning tema asetäitja on Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv. Kriisikomisjoni kuuluvad sisejulgeoleku asutuste ja elutähtsa teenusega seotud riigiasutuste juhid, Lõuna-Eesti maavanemad ja Tartu linnapea.

Istungi teises pooles rääkis maanteeameti Lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt staabiõppusest «Riigi- ja tugimaanteede hoiu toimimine», kus harjutati elutähtsa teenuse tagamist raskete ilmaolude ajal Lõuna-Eestis. Komisjon arutas veel tuleva aasta tööplaani ning sai ülevaate liikmesasutuste 2015. aasta turvalisuse alastest eesmärkidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles