Eakate rongisõit lihtsustub

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong Valga raudteejaamas. Pilt on illustratiivne.
Rong Valga raudteejaamas. Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti reisirongiliiklust korraldav Elron muudab 1. jaanuarist sõidusoodustuste saamise korda. Edaspidi saavad kõik 65aastased ja vanemad inimesed soodustuspiletiga reisida isikut tõendava dokumendi alusel.

«Alates 1. jaanuarist piisab vähemalt 65aastastel reisijatel Elroni rongides sooduspiletiga sõitmiseks ainult vanuse tõestamisest, pensionitunnistust neil enam kaasas kanda ei tule,» sõnas Elroni kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik. «Sooduspiletiga reisimiseks on klienditeenindajale või piletikontrolörile tarvis esitada isikut tõendav dokument: pass, ID-kaart või juhiluba.»

Vahtriku sõnul säilitab Elron soodustused ka teistele pensionisaajatele, kellel on oma õiguse tõestamiseks vaja endiselt esitada pensionitunnistus.

Soodustuspileti kasutamise õigus on õpilasel, üliõpilasel, raske või keskmise puudega 16aastasel ja vanemal isikul, puudega lapse saatjal, samuti sügava puudega isiku saatjal ning pensionäril. Tasuta sõidu õigus on koolieelikul, kuni 15aastasel puudega lapsel, sügava puudega isikul, samuti raske või sügava nägemispuudega isiku saatjal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles