Kaaperdatud kontodelt levib petukirjade laine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaaperdatud meilikontodelt saabuvad petukirjad jätavad esmapilgul üpris usutava mulje.
Kaaperdatud meilikontodelt saabuvad petukirjad jätavad esmapilgul üpris usutava mulje. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel päevadel on Valgamaalase töötajate meiliaadressidele laekunud abipalveid, kus soovitakse saada kiirelt laenu, mida lubatakse reisilt koju jõudes kiiresti tagasi maksta. Põhjuseks tuuakse krediitkaartide vargus reisil olles. 

Mina sain näiteks allajärgneva sisuga kirja:  «Loodan, et see jõuab Teieni õigel ajal. Olin Bristol, Suurbritannia. Kohal viibimise ajal varastati minu pass, krediit kaart mis olid minu kotis. Saatkond aitab mul reisida tagasi koju ilma passita. Aga pean maksma ainult lennupileti eest ja maksma ka hotelli eest. Aga ma ei pääse Minu ligi Minu rahadele ilma krediit kaardita. Kontakteerudes Minu pangaga, pidi minema aega aga saan uue kaardi. Sellisel õnnetul situatsioonil, sooviksin ma Teilt kiirelt laenu, mille maksan Teile tagasi kohe kui jõuan kodumaale. Tõesti pean saama järgmisele lennule. Kui saaksite saata raha Western Unioni kaudu, siis see oleks väga tore, sest see on raha saamiseks kiireim moodus praegusel hetkel. Raha tuleks mulle üle 20 minutiga. Palun väga vabnandust, et pöördun Teie poole sellise murega. Parimate soovidega, tervitades Piret.»

Samasisulisi kirju on saanud paljud inimesed ja 30. detsembri keskpäeval teatas ka IF Kindlustus, et neile on pühadejärgsel ajal juba seitse taolist abipalvet laekunud. Selgunud on, et inimesed, kelle meiliaadressidelt on abipalveid saadetud, ise sellest teadlikud pole ning saavad oma meilikontode kaaperdamisest teada neile helistavate tuttavate kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles