Päevatoimetaja:
Mati Määrits

Rekordleiva lahtilõikamine avas rukkiaasta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Lea Margus
Copy
Berg Sangaste rukki katsepõllul (foto aastast 1928).
Berg Sangaste rukki katsepõllul (foto aastast 1928). Foto: Erakogu

Alanud aasta on Eestis rukkiaasta.

Pühapäeva pärastlõunal kuulutati Tallinna Raekoja platsi jõuluturul välja rukkiaasta. Stardipaugu sai aasta 1,8 meetri pikkuse rukkileiva lahtilõikamisega.

„Rukis on eestlaste toidulaual olnud aastasadu, kuid viimasel kümnendil on selle kasvatamine Eestis vähenenud. Peame oluliseks rukis taas eestlaste toidulauale tagasi tuua,“ ütles Eesti Rukki Seltsi president Vahur Kukk. „Viimased aastad on Eesti tarbijad andnud rukkile lootust, sest üha enam soovitakse oma toidulaual näha kodumaist ja tervislikku rukkileiba.“

Tagasi üles