Sulailm tõi kaasa ajutise jäälemineku piirangu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvejää.
Järvejää. Foto: Postimees.ee

Lõuna prefektuuri teatel on alates 3. jaanuarist keelatud ootamatult hapraks muutunud jääkatte tõttu liikumine nii Peipsi, Pihkva kui ka Lämmijärve jääl.

Saabunud plusskraadid ning vihmasajud on muutnud Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jää ohtlikult õhukeseks, mis inimest enam kanda ei suuda. Sellest tulenevalt on alates homsest, 3. jaanuarist keelatud minna Peipsi järvistule nii jalgsi kui ka sõiduautoga kuniks jääkate on piisavalt tugev. Samuti on keelatud minna nii jalgsi kui ka maastikusõidukiga Narva veehoidlale.

Lõuna prefektuur jagab inimeste paremaks teavitamiseks ka oma facebooki lehel jääinfot. "Uue aasta kalaõnn jäi esiti üürikeseks, sest sulailm ja vihmasadu on oluliselt vähendanud järvejää paksust. Seepärast on inimeste ohutuse tagamiseks alates 3. jaanuarist keelatud minna jalgsi või sõiduvahendiga nii Peipsi, Pihkva kui ka Lämmijärve jääle," seisab seal hoiatus.

Ka avaldavad korrakaitsjad lootust, et kalamehed ei võta tarbetuid riske järvejääd oma saapaninaga testima minnes. "Nii pannakse ohtu mitte ainult enda, aga ka appi tõttavate kaaslaste ohutus. Anname teada, kui järvejää taas paksust kogub ning „kuldkalakesi“ püüdma minna võimaldab."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles