Bussifirma esitas maavalitsusele märgukirja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GoBusi bussid. Foto on illustratiivne.
GoBusi bussid. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

OÜ Eesti Buss esitas teisipäeval Valga maavalitsusele märgukirja, väites, et sarnaselt Tartumaale rikub AS GoBus ka Valgamaal nii riigihanke kui maavalitsusega sõlmitud lepingu tingimusi.

Lepingu kohaselt peaks 1. jaanuarist 2015 Valgamaad teenindav GoBus teenust pakkuma uute, 2014. aastal registreeritud bussidega. 5. jaanuaril läbiviidud vaatluse tulemusel selgus aga, et pooled vajalikest bussidest ei vasta sellele tingimusele, seisab Eesti Bussi pressiteates.

Lisaks märkis Eesti Buss, et uute busside lubadus oli GoBusi hankel edukaks tunnistamise oluline tegur.

Eesti Bussi sõnul on GoBusil Valgamaa lepingu täitmiseks tarvis nelja bussi. Valga maavalitsus sõlmis GoBusiga lepingu juba möödunud aasta aprillis, mis tagas igal juhul piisava ajavaru, et vajalikud bussid tarnida.

Lisaks busside vanusele ei vasta need Eesti Bussi väitel ka muudele hanke tehnilistele tingimustele. Näiteks ei ole bussidesse võimalik paigutada lapsevankrit, pole nõutud konditsioneeri ega valgustatud tabloosid liininumbritega.

«Arvestades väga väikest busside arvu ning pikka ettevalmistusaega on tegemist kas planeeritud pahatahtlikkusega või ääretu saamatusega,» sõnas OÜ Eesti Buss nõukogu liige Kuldar Väärsi.

Sarnaselt Valgamaale pole GoBus suutnud Eesti Bussi teatel suutnud täita ka Tartu maavalitsusega sõlmitud lepingu tingimusi, alustades lepingu täitmist 1. jaanuarist 2015 samuti vanade ja tehnilistele tingimustele mittevastavate bussidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles