Tõrvast pärit Jaan Tangsoo kirjutamist naljalt maha ei jäta

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamuse aja veedab kirjanik arvuti taga või lugedes, seejuures kirjutamiseks jätkub jõudu keskmiselt kaheks tunniks päevas.
Enamuse aja veedab kirjanik arvuti taga või lugedes, seejuures kirjutamiseks jätkub jõudu keskmiselt kaheks tunniks päevas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teismelisena luulekatsetustega kirjanikukarjääri alustanud Jaan Tangsoo on nüüdseks kahe kümnendi jooksul välja andnud 19 köidetud teost, millest mitu autobiograafiliste sugemetega. Tema sõnul on lisaks mitmele käsilolevale veel valmis käsikirjugi sahtlis avaldamist ootamas.

Tangsoode kodus ootas ajakirjanikke ees raamatuid täis tuubitud seinad, kinnise toaukse taga haukuv, kuid väidetavalt leebe iseloomuga koer ning mööda põrandaid ringi kalpsav hiiglaslik must küülik.

Tõrvas 1963. aasta kevadel sündinud ja pere ainsa lapsena kasvanud Jaan hakkas tõsisemalt kirjutamisega tegelema peale üleelamisi tollases Nõukogude ajateenistuses, mille ta võtab kokku sõnaga «hullumaja».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles