Ajalooline maja jääb peagi ilmselt tühjaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Visates pilgu lõvidega maja poole, ei oska aimatagi, et tegemist on omaaegse Valga linna säravaima ja suurima majaga.
Visates pilgu lõvidega maja poole, ei oska aimatagi, et tegemist on omaaegse Valga linna säravaima ja suurima majaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga üks kunagisi uhkemaid hooneid oli kindlasti Kuperjanovi tänaval asuv lõvidega maja. Hoone ise on veel alles, kuid kunagine hiilgus ammu kadunud.

Tänava poolt vaadates on pilt trööstitu. Enamik aknaid on saepuruplaatidega kinni löödud ning igalt poolt vaatavad vastu lahtised telliskivid. Välisel vaatlusel ei tundu majas mingit elutegevust olevat. Siiski on seal kaks korteriomanikku ning ühes korteri käib ka igapäevane elu.

Hoone praegune omanik on Arkaadia Halduse AS. Maja omanikud plaanivad ette võtta hoone taastamistööd ning ajaloolisesse hoonesse kavatsetakse ehitada maja ajalugu arvestades väärilised korterid. Paraku viibivad Arkaadia Halduse AS juhatuse liikmed praegu puhkusel ning mida ja millal ning millises mahus töid ette võetakse, ei ole hetkel keegi pädev vastama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles