Tänavune laureaat on Ilmar Kõverik

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Kõverik on Mari Kulli preemia laureaat
Ilmar Kõverik on Mari Kulli preemia laureaat Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavuse Mari Kulli nimelise Tõrva linna kultuuripreemia laureaat on Tõrva kirik-kammersaali pikaajaline eestvedaja Ilmar Kõverik.

Elulookirjelduse järgi, mille edastas Tõrva linnavalitsuse avalike suhete spetsialist, on Kõverik on sündinud 23. veebruaril 1951. aastal Tõrva linnas. Viimased 20 aastat on ta juhtinud Tõrva Kirik-Kammersaali.

Tema eestvedamisel on toimunud mitu loodusfestivali „Las jääda ükski mets", korraldatud lugematul hulgal kontserte ja näitusi ning loodushariduslikke ettevõtmisi. Hindamatu väärtusega on Kõveriku algatatud sari „"Juured. Tuntud inimesi Helme kihelkonnast", mille käigus on viimase 15 aasta jooksul toimunud rohkem kui 160 kokkusaamist.

Kõverik on muu hulgas 2008. aastal pälvinud Valgamaa teenetemärgi, 2010. aastal muinsuskaitseameti parima muinsuskaitsja tunnustuse, 2011. aastal Valgetähe teenetemärgi, 2011. aastal Valgamaa kultuuripärli aunimetuse ja 2013. aastal Valgamaa pärandihoidja elutöö sõle.

Mari Kulli kultuuripreemia on Tõrva linnavolikogu algatatud Tõrva linna kultuuripreemia, mille eesmärk on tunnustada ja innustada loomeinimeste erialast pühendumist Tõrvas.

Tõrva linn on Mari Kulli nimelist kultuuripreemiat välja andnud 2008. aastast ja selle on varem pälvinud muusik Sven Malm, laulupedagoog ja koorijuht Aado Kaasik, muusikapedagoog Maie Kala, koorijuht Tõnis-Rein Ainso, lauljanna ning pedagoog Novella Hanson ja muusikaõpetaja Imbi Umbleja. 2014. aastal pälvis preemia Tõrva naiskoor Heli.

Vaata ka Valgamaalase pildigaleriid preemia üleandmisest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles