Politsei valmistub suusapeoks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei 96. aastapäeva tähistamine Valga jaoskonnas. Valga jaoskonna juht Tiit Allik.
Politsei 96. aastapäeva tähistamine Valga jaoskonnas. Valga jaoskonna juht Tiit Allik. Foto: Rein Säinas

Otepääl nädalavahetusel toimuvat maailmakarikaetappi murdmaasuusatamises tulevad koos politseiga turvama ka vabatahtlikud.

«Kuna suurüritus toob Otepääle ja selle ümbruskonda suure hulga inimesi ja sõidukeid, teeb politsei koostöös korraldajaga kõik võimaliku liikluse sujuvuse, avaliku korra ja liiklusohutuse tagamiseks,» ütles Valga politseijaoskonna juht Tiit Allik.

«Samal ajal peetakse piirkonnas teisigi üritusi, mistõttu on inimeste kontsentratsioon veelgi kõrgem. Et külalistele oleks liiklus ohutu ning vajadusel igakülgne politseiteenus koheselt kättesaadav, kaasab politsei korratagamisse nii vabatahtlikke kui teisi koostööpartnereid,» lisas jaoskonna juht.

Lisaks hoiab politsei Otepää tema sõnul avalikul korral silma peal läbi turvakaamerate, mis võimaldavad kiiresti korrarikkumistele ennetavalt reageerida.

«Kindlasti tuleks liiklejatel varuda piisavalt aega soovitud kohta õigeaegseks kohalejõudmiseks,» rääkis Allik. «Küllaldane ajavaru võimaldab ennetada viimasel hetkel saabumisel tekkivaid ummikuid ja hilinemisest tingitud närvilisust. Võimalike õnnetuste vältimiseks tuleb hoiduda ohtlikest möödasõitudest eesliikuvas kolonnis.»

Ta lisas, et peomeeleolus ja võidujoovastuses tuleks ühtlasi pilk peal hoida oma lähedastel, et suure rahvasumma sees üksteist ei kaotataks. «Külmarohtu tarbides tuleb vältida kindlasti autorooli istumist ning takistada ja teatada politseile nendest, kes seda siiski teha püüavad.»

17. ja 18. jaanuaril peetava võistluse rajad on Otepääle kohaselt nõudlikud ning panevad sportlased korralikult proovile. Tõusumeetreid on lubatud maksimumi lähedal ning Otepää nõlvadel kulgevat trassi võib pidada üheks sarja raskeimaks.

1,2 ja 1,5 kilomeetri pikkused rajad kujundati rahvusvahelise suusaliidu soovidele vastavalt ning eeldavad võistlejatelt lisaks suurepärasele füüsilisele vormile ka meisterlikku tehnikat. See omakorda muudab sõidud vaatemängulisemaks.

Maailmakarika etapp murdmaasuusatamises on Otepääl toimunud 12 korda. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab rahvusvahelise telepildi vahendusel kümnete miljonite televaatajateni üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles