Joobes juhid põhjustasid hulga õnnetusi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traagiline liiklusõnnetus Valgamaal
Traagiline liiklusõnnetus Valgamaal Foto: Politsei

Möödunud aastal leidis Eestis purjus juhtide süül aset 148 liiklusõnnetust, mida on ligi 13 protsendi võrra vähem kui aasta varem, kui joobes juhid põhjustasid 167 õnnetust, andis teada politsei- ja piirivalveamet.

Purjus juhte eemaldas politsei möödunud aastal ligi 7900. Selle tulemuse saavutamiseks tegi politsei üle 750 000 joobekontrolli, mida on 21 protsenti rohkem kui aasta varem.

«Me ei pane inimesi puhuma sellepärast, et neid kiusata või kellelegi trahvi teha, vaid sellepärast, et meil on vaja need purjus juhid liiklusest eemaldada enne, kui nad seal kahju teevad,» rääkis politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher siseturvalisuse valdkonna pressikonverentsil.

Joobes juhtide põhjustatud liiklusõnnetuste osakaal vähenes 10 protsendini, kuid püsib 30 protsendi juures Valga-, Põlva-, Võru- ja Saaremaal. Joobes juhtide osakaal liikluses langes võrreldes aasta varasemalt 1,3 protsendilt 1,05 protsendile.

Purjus juhtide põhjustatud avariides sai vigastada 206 inimest, mida on aasta varasemaga võrreldes 33 võrra ehk 16 protsenti vähem.

Purjus juhtide süül hukkus mullu 14 inimest, mida on aasta varasema 26ga võrreldes ligi 46 protsenti vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles