Korteripakkumisi jäi vähemaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügis olev kinnisvara Valgas. Pilt on illustratiivne
Müügis olev kinnisvara Valgas. Pilt on illustratiivne Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Portaali KV.EE andmetel pakuti 2014. aasta detsembris Eestis müügiks 16 458 korterit. Aastataguse ajaga võrreldes on pakkumiste arv kerkinud 20%. Maakonnakeskustest ning suurematest linnadest on korteripakkumisi juurde tulnud Tallinnas, Tartus ja Narvas. Muudes maakonnakeskustes on müügipakkumisi vähemaks jäänud.

Kõige enam on korterite müügipakkumiste arv portaali andmetel aastaga vähenenud Raplas (-54%), Paides (-48%) ja Valgas (-44%). Vähenev pakkumine on andnud võimaluse enamus maakonnakeskustes korterihindu pisut ülespoole liigutada.

Tallinna korterite müügipakkumiste arv oli detsembris 7951, mis teeb aastaseks juurdekasvuks 42%.

Tartus seevastu on korterite müügipakkumiste arv portaali KV.EE andmetel peaaegu kahekordistunud. Detsembris oli aastataguse 1255 asemel müügipakkumisi 2491.

Narva korterite müügipakkumiste arvu juurdekasv oli samuti kõike muud kui tagasihoidlik. Narvas pakuti detsembris müügiks 556 korterit, mis on eelmisest aastast 47% rohkem.

Korterite müügipakkumiste hind eurodes ruutmeetri kohta on Eestis aastaga kasvanud 18%.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles