Politsei hoiatab libakullerite eest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-poe kaup postipakis.
E-poe kaup postipakis. Foto: Marko Saarm

Politsei on viimastel päevadel saanud Tallinnas mitu teadet ettevõtetelt, kes kullerina esinevale kelmile maksnud sularahas paki eest, milles on praht.

«End kullerina esitlev mees viib ettevõtte valvelauda paki, mida tegelikult keegi ei ole tellinud,» selgitas Põhja prefektuuri politseileitnant Kaja Friedemann kelmide käitumist. «Pakk näeb välja igati korrektne, sellel on sinised kleebised kirjaga »prioritair par avion«. Usalduse tekitamiseks on kelmil kaasas tihedas kirjas täidetud tollideklaratsioon, mida saab võtta igast postkontorist.

»Ettevõttesse sisenedes ütleb kullerina esinev kelm, et pakk on juhatajale, kelle nime ta on eelnevalt internetist välja uurinud. Seejärel küsib ta paki üleandmise eest sularaha ning nii õnnestus ühes Tallinna firmas kelmil eelmisel nädalal saada prahti täis karbi eest 128 eurot," ütles Friedemann.

Politsei palub ettevõtetel, kellelt kuller paki üleandmise eest sularahas tasumist küsib, kindlasti enne maksmist kontrollida, kas selline pakk tegelikult telliti. Ettevõtted, kes juba on sellise kelmuse ohvriks sattunud, peaksid sellest aga kindlasti politsei teada andma.

Praeguse info kohaselt on politseil alust arvata, et nii tegutsevaid kelme on rohkem kui üks. Tegu on 30-40aastaste meestega, kes räägivad hästi nii eesti kui vene keelt ja jätavad endast igati usaldusväärse mulje.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles