Ilm segab seapõleti Eestisse jõudmist

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Aafrika katk hakkab Eestis ka kodusigu tapma, annab see meie seakasvatajatele valusa põntsu.
Kui Aafrika katk hakkab Eestis ka kodusigu tapma, annab see meie seakasvatajatele valusa põntsu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mobiilne seapõleti ei ole veel Eestisse jõudnud, kuna Suurbritanniast Eestisse põletit tarnival laeval ei olnud võimalik ilmastikuolude tõttu Taani väinadesse siseneda

«Seapõleti pole Eestisse jõudnud, kuna ilmastikuolud Lääne- ja Põhjamerel on halvad ning tarnival laeval ei olnud võimalik Taani väinadesse siseneda,» ütles põllumajandussaaduste utiliseerimisega tegeleva riigifirma AS Vireen juhataja Rait Persidski.

Tema sõnul peaks põleti Eestisse jõudma nädalavahetusel. «Eeldatav aeg, millal ilmastikuolud võiksid olla laabunud, on nädalavahetus. Kohe seda siiski avalikult tutvustada ei saa – kuna seapõleti on mobiilne, tuleb see eelnevalt arvele võtta ka maanteeametis. Kuna dokumendid saabuvad alles koos kaubaga, ei ole võimalik neid toiminguid ka ette ära teha,» selgitas Persidski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles