Lõuna-Eesti esindus osaleb turismimessil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste Rukkiküla nime alla koondunud Sangaste piirkonna ettevõtjad Riia turismimessil Balttour.
Sangaste Rukkiküla nime alla koondunud Sangaste piirkonna ettevõtjad Riia turismimessil Balttour. Foto: Sille Roomets

15.–18. jaanuaril toimub Helsingis Põhjamaade suurim turismimess Matka 2015. SA Lõuna-Eesti Turism osaleb messil koostöös SA Tartumaa Turismi, Otepää ja Valgamaa arenguagentuuri, Peipsimaa ja Jõgevamaa koostöökojaga.

Tartu ja Lõuna-Eesti ühise messipinna suurus on 30 ruutmeetrit ja kaaseksponendid on Setomaa Turism, Palamuse O. Lutsu kihelkonnakoolimuuseum, hotell Dorpat, Räpina loomemaja, Põltsamaa loss ja muuseum ning Sangaste Rukkiküla.

Messil pakutakse külastajatele degusteerimiseks Lõuna-Eesti kohalikku toodangut. Sangaste Rukkiküla pakub  küüslaugu- ja rukkijahutooteid. Räpina loomemaja pakub marinaadis koha, Setomaa sõira, Põltsamaa juustu ja veini ning Peipsimaa sibulamoosi. Lisaks on messil esindatud Eesti maanteemuuseumi, Vudila Mängumaa, Võhandu maratoni, Mulgimaa ning Tartu ja Lõuna-Eesti maakondade infomaterjalid.

Messipinna kujunduskontseptsioonis kasutatakse National Geographicu kollaste akende elemente, et rõhutada regiooni avastamist väärt paikasid. Messiboksis toimub ka loosimäng, kus külastajatel on võimalik võita atraktiivseid Tartu ja Lõuna-Eestiga seotud auhindu.

Messikülastaja saab end jäädvustada fotole läbi National Geographicu kollase akna ning soovi korral soetada sama fotoga postkaardi, mis tagab soodushinnaga või mõnele atraktsioonile suisa tasuta sissepääsu Lõuna-Eestis.

Messikülastajaid kutsutakse aasta jooksul Tartut ja Lõuna-Eestit korduvalt külastama ning osalema nii rahvusvahelistel hansapäevadel Viljandis kui ka osa saama Obinitsa kui soome-ugri kultuuripealinna arvukatest üritustest. Suusasõpru kutsutakse võistlema nii Tartu maratonile kui ka Kekkose suusasõidule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles