Linnapea toetab petitsiooni

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pinnase puurimine tulevase raudtee all olevas maa sees.
Pinnase puurimine tulevase raudtee all olevas maa sees. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valga linnapea Kalev Härk toetab petitsiooni Rail Balticu vastu. «Oleme Valgamaa Omavalitsuste Liiduga mitmel korral seisnud Rail Balticu uuel trassil planeerimise vastu. Vigase ülesandepüstituse ja seetõttu vigu täis uuringu alusel kavandatakse Eestile tulevikus koormaks Lõuna-Eesti raudteevõrku ja seejärel kogu majandust suretavat raudteeliini,» seisab linnapea edastatud pöördumises. Kalev Härk ei kuulu küll petitsiooni autorite hulka, aga toetab seda.

«Eesti kavandab kaasrahastada selle jama ehitamist vähemalt 500 miljoni euro ulatuses. Selle raha eest saaks teha ära palju kasulikumaid asju: ehitada valmis ja täies ulatuses elektrifitseerida Tallinna–Tartu–Valga kaherealine raudtee, Haapsalu raudtee, korrastada Tartu–Valga–Koidula raudteekolmnurk, renoveerida edasi Tallinna–Tartu maanteed ja alustada näiteks Saaremaa silla ehitamist,» seisab petitsioonis.

«Meie eesmärk on peatada Rail Balticu trassi rajamine Tallinna–Rapla–Pärnu liinil ja suunata liiklus Tallinna–Tartu–Valga kaudu. Kui olete ettepanekuga nõus, siis palun allkirjastage kollektiivne pöördumine Riigikogule, et Riigikogu teeks avalduse Rail Balticu peatamiseks senisel kujul,» on petitsiooni sõnum.

«Avasime allkirjastamise võimaluse kõigile, seega saate petitsioonile allkirja kinnitada e-mailiga. Kuid vastavalt Riigikogu märgukirjale ja selgitustaotlusele vastamise ning kollektiivse pöördumise esitamise seadusele loevad seaduse silmis ainult need allkirjad, mis on allkirjastatud digiallkirjaga. Allkirjalehtedel peab lisama isikukoodi. Seadusele peab vastama vähemalt tuhat allkirja,» jätkub petitsioon.

Petitsiooni algatajad paluvad siiski ka neid, kellel pole digiallkirjastamise ja allkirjalehtede printimise võimalust, allkirjastada petitsioon petitsioon.ee-s, et Riigikogu ja vabariigi valitsus saaks teada, et Rail Balticu peatamine on rahva tahe.

Kollektiivne pöördumine Riigikogule asub aadressil http://veebid.eu/peatame-rail-baltica.pdf

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles