Haruldane liik saab parema kaitse

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur- ja väike-konnakotkad on välimuselt väga sarnased. Liikide lähedus on ka üks põhjus, miks nad omavahel ristuvad ja suur-konnakotka tulevik ohtu on sattunud.
Suur- ja väike-konnakotkad on välimuselt väga sarnased. Liikide lähedus on ka üks põhjus, miks nad omavahel ristuvad ja suur-konnakotka tulevik ohtu on sattunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Keskkonnaminister Mati Raidma kinnitas suur-konnakotka kaitse tegevuskava, mille eesmärk on peatada kogu maailmas ohustatud suur-konnakotkaste arvukuse langus Eestis ja säilitada nende arvukus vähemalt 5-10 paari juures.

Suur-konnakotkas on pesitsus- ja saagialade eelistustelt väga valiv. Tema saagi-jahialad on eelkõige looduslikud ja poollooduslikud lamminiidud, aga ka kultuur-rohumaad, mida regulaarse majandamisega hoitakse kulustumast ja võsastumast.

Kõik teadaolevad pesitsuskohad asuvad Eesti madalamates piirkondades, näiteks Alam-Pedjal ja Koiva jõe ääres. Oluline on jätkata niitude hooldamist ja taastamist, sest ilma sellise looduskaitselise tegevuseta lindudele elulise tähtsusega maastikud hävivad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles