Tahevas alustas tegevust õngitsejatering

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idee selline ring korraldada tekkis möödunud aasta isadepäeval, kui isad ja lapsed üheskoos öist lutsupüüki harrastasid.
Idee selline ring korraldada tekkis möödunud aasta isadepäeval, kui isad ja lapsed üheskoos öist lutsupüüki harrastasid. Foto: Rasmus Onkel

Taheva valla avatud noortekeskuses alustas teisipäeval tegevust harrastuslikku kalapüüki tutvustav ring noortele. Huvilistel on võimalus värskelt omandatud teadmisi ka ümbruskonna veekogudel proovile panna.

Ringi loomise mõte sai alguse möödunud aasta isadepäeval, kui selle tähistamiseks koos lutsukala püüdmas käidi. Esimene teooriatund, kus õpiti talvist jääpüüki, möödus korraldaja Rasmus Onkeli sõnul hästi. «Kohale tuli viis noort, aga 1. veebruaril toimuvale praktikatunnile, kui Aheru järve jääle lähme, tuleb kindlasti rohkem.»

Jääolude suhtes oli Onkel optimistlik ja ütles, et ilmateadet vaadates peaks veebruariks järvele korralik ja tugev kaanetus tekkima. Korraldaja palub osalejatel võimalusel kaasa võtta oma varustus, kuid midagi saab pakkuda ka kohapeal. «Ringis osalejad võivad kaasa kutsuda kõik oma pereliikmed ja sõbrad,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles