Lätis puhkes epideemia

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Valga haiglas polnud veel eilse seisuga kinnitust saanud ükski gripijuhtum, siis vaid poolesaja kilomeetri kaugusel Valmieras on haigestunuid niivõrd palju, et voodikohtadega on kitsas.
Kui Valga haiglas polnud veel eilse seisuga kinnitust saanud ükski gripijuhtum, siis vaid poolesaja kilomeetri kaugusel Valmieras on haigestunuid niivõrd palju, et voodikohtadega on kitsas. Foto: Arvo Meeks

Lätis kogub jõudu gripideemia, Eestiski on sel hooajal selle tõve tõttu haiglasse sattunud juba üle kümne inimese. Valgamaale kuri külaline ametlikult veel jõudnud pole.

Läti haiguste ennetuse ja kontrolli keskus kuulutas uudisteagentuuri BNS teatel teisipäeval gripiepideemia välja Daugavpilsis, Jelgavas, Jēkabpilsis ja Rēzeknes. Perearstid on Lätis registreerinud gripihaigeid kõikides vanuserühmades, kuid kõige rohkem 5–14aastaste laste seas.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija peatoimetaja Ingūna Johansone kinnitas, et Valkas veel gripipaanikat pole. Küll tõdes ta, et poolesaja kilomeetri kaugusel asuvas Valmieras on olukord hullem. «Seal on meie teada Vidzeme haiglas gripi tõttu päris palju inimesi, suurem osa neist on lapsed. Tundub, et seal on küll peaaegu epideemia.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles