Eterniidist saab lahti ka tasuta

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervisele kahjulik asbestitolm eraldub eterniitplaadist selle purunemisel või näiteks sambla eemaldamisel traatharjaga.
Tervisele kahjulik asbestitolm eraldub eterniitplaadist selle purunemisel või näiteks sambla eemaldamisel traatharjaga. Foto: Arvo Meeks

Helme, Valga ja Otepää jäätmejaamades saab ohtlikust eterniidist vabaneda aasta ringi, küll aga maksab see üsna soolast hinda. Mullu algatatud projekti käigus saavad aga kõik eraisikud teha seda täiesti tasuta. Nõutud on siiski eelregistreerimine, mis vajalik eterniidi koguste ja kogumispunktide määramiseks.

Registeerimislehel on vaja ära märkida eterniidi ligikaudne kaal ja tüüp, kuna selle põhjal käib projekti koostamine ja hindamine. Tasuta saab ära anda eterniidijääke vaid registreeritud kogustes. Täidetud registreerimislehed saab saata või tuua kohalikesse omavalitsustesse.

Registreeruda on aega 1. veebruarini ning kogumiseks läheb sügisel või talvel. Kogumiskohtade asukohad olenevad soovijate ja koguste asukohast ja mahtudest. Lisainfot saab omavalitsuste kodulehekülgedelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles