Raudtee äärest avastati lõhkekeha

Jaan Rapp
, jaan.rapp@valgamaalane.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Päästekeskus

Esmaspäeval leidsid raudtee ääres viibinud noormehed Valgast umbes kilomeetri kauguselt miinipilduja miini. Kohale kutsuti päästemeti ja politsei esindajad.

Politsei sõnul on kõige tõenäolisem, et lõhkekeha raudtee ääres kaua lebanud polnud ja selle viis sinna keegi, kes selle kusagilt mujalt leidnud oli.

Päästeameti pressiesindaja Marek Simulman kinnitas Valgamaalasele, et miin pärines Teisest maailmasõjast. See oli tema sõnul 82mm läbimõõduga, vene päritolu ja välja tulistatud. Lõhkekeha sütik olnud siiski heas seisukorras.

Simulman ütles, et lõhkekeha kannatas transporti ja tehti ohutult kahjutuks.

Pressiesindja rõhutas, et kui leitakse lõhkekeha või ese, mida selleks pidada võib, ei tohi seda mingil juhul puudutada. Seega – kui vastab tõele politsei versioon, et keegi sedapuhku kuskilt metsast või põllult leitud lõhkekeha raudtee äärde viis, oli tegu äärmiselt ohtliku ja vastutustundetu käitumisega.

«Selliste leidude puhul tuleb viiitamatult teavitada hädaabinumbrit 112 ja öelda, kust lõhkekeha leiti. Tuleb kirjeldada leidu ja asukohta. Ise lõhkekeha mingil juhul lõhkekeha ise puutuda ei tohi,» manitses Simulman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles