Õnnetuse põhjustas ülerahvastatud kelgurong

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepääl, Ansomäel hukkus täna snowtubingu õnnetuses 49-aastane naine.
Otepääl, Ansomäel hukkus täna snowtubingu õnnetuses 49-aastane naine. Foto: Margus Ansu

Traagilise õnnetuse, milles täna 49-aastane naine oma elu kaotas ja teine viga sai, põhjustas Ansomäe suusakeskuse juhataja sõnul halbade asjaolude kokkulangemine.

Täna Ansomäe suusakeskuses firma talvepäevadel osalenud palusid instruktorilt viimast sõitu rongina, mis on sel mäel seitsme-kaheksakesi tavaliselt ka lubatud, ent kuna viimasel minutil liitusid sellega veel kaks naisterahvast, oli kogumass suur ning inerts tõmbas rongi viimased liikmed kõigepealt keskmiselt rajalt välimisele ja seejärel ka välja välispiirdest, kirjeldas sündmuskohal viibinud ERRi reporter, vahendas «Aktuaalne kaamera».

«Meie, nähes seda situatsiooni ülevalt pealt, andsime ka valjuhäälselt teada, et inimesed tube'ist maha hüppaksid. Kahjuks nad seda ei teinud. Hoidsid kramplikult tube'idest kinni ja olid omakorda rongis ja sõitsid siis saadud kiirendusega saatusliku puu poole,» kirjeldas juhtunut Ansomäe suusakeskuse juhataja Aivar Kullamaa.

Kullamaa arvates oli tegemist väga halbade asjaolude kokkulangemisega ning ta ei näe, et mäge kuidagi veel enam turvama peaks. Samas puudub temasõnul tube’i radade tegemiseks mingisugune reeglistik ning kaheksa aasta jooksul pole neil midagi sellist juhtunud.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kristina Kostina ütles, et õnnetuse asjaolude selgitamiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi 117 järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles