Esikohad läksid Rumeeniasse ja Venemaale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing.
Roland Lessing. Foto: Tairo Lutter

Otepääl neljapäeval kell 11 ekstreemsetes tuuleoludes startinud naiste 15 km pikkuse individuaalsõidu võitis viie möödalasuga rumeenlanna Luminita Piscoran ajaga 51:15,7.

Keerulistes tuuleoludes saavutas teise koha kolm möödalasku teinud austerlanna Christina Rieder (+20,6). Kolmandaks jäi venelanna Ekaterina Yurlova, kes eksis lasketiirus seitsmel korral (+47,5).

Pressikonverentsil olid kõik kolm medalisti lõpptulemusega rahul. Austerlanna Rieder, kes tegi täna kõige vähem möödalaske, ütles, et oli nii rajal kui ka lasketiirus keskendunud. Yurlovale tuli kolmas koht üllatusena – enda sõnul pole ta ennast sel hooajal kindlana tundnud.

Eestlannade parimaks jäi Daria Yurlova 12. koht (+2:35,0). DariaYurlova tabas esimesel ringil kõik märgid, kuid kogus järgneva kolme tiiru peale kokku seitse trahviminutit, mis kujunes tänase võistluse keskmiseks tulemuseks, kui arvestada ilmastikuolusid. Yurlova sõnul olid määrdemehed suuskadega hea töö teinud, aga tugeva tuule tõttu kujunes võistlus õnnemänguks.

Peale Yurlova startisid naiste tavadistantsil eestlannadest ka Kadri Lehtla, kes teenis seitsme möödalasuga 18. koha (+3:20.6). Lehtla ütles, et tegemist oli klassikalise loteriivõistlusega, kuid teda isiklikult tuul nii väga ei häirinud – pigem oli keha see, mis alt vedas. Kristel Viigipuu saavutas kuue möödalasuga 23. koha (+3:59,5) ning Grete Gaim maandus kaheksa trahviga 42. kohale (+5:54,8). Kokku finišeerus 66 naist.

Rasketes ilmastikuoludes jätkus võistluspäev meeste 20 km individuaaldistantsiga, kus Euroopa meistriks krooniti kahe möödalasuga venelane Alexey Volkov ajaga 53:23,2. Volkov edestas enam kui minutiga teiseks jäänud ukrainlast Sergey Semenovit (+1:05,6) ning kolmanda koha teeninud bulgaarlane Vladimir Iliev jäi enam kui pooleteise minuti kaugusele (+1:31,2).

Sotši olümpiamängude üheksas mees Semenov tegi täna tugeva sõidu, kuid tuule ja lumesaju tõttu vääratas sportlane neli korda. Pressikonverentsil sõnas Semenov, et kiire sõidu põhjuseks oli korralik puhkus. Iliev, kelle jaoks oli tegu hooaja esimese poodiumikohaga, kogus samuti neli trahviminutit.

Eestlaste parima soorituse tegi Roland Lessing, kelle tipuks jäi nelja eksimusega kümnes koht (+3:35,1). Lessingu kandadele vajutas Kalev Ermits, kes edestas Lessingut pärast neljandat lasketiiru ligi kahe sekundiga. Kokkuvõttes jäi Ermits Lessingule alla, teenides nelja möödalasuga 14. koha (+4:02,1).

Ülejäänud Eesti laskesuusatajatest olid võistlustules veel Martin Remmelg, kes kuue trahviga lõpetas 33. kohal (+7:03,7) ja Indrek Tobreluts, kes üheksa eksimusega saavutas üldkokkuvõttes 42. koha (+8:13,4). Võistluse lõpetas 98 meest.

Täna kell 11 algas naisjuunioride 7,5 kilomeetri sprint. Algusega kell 14 stardivad 10 kilomeetri sprindile aga meesjuuniorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles