Puka vald sai vee erikasutusloa tingimisi

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Praeguse olukorra jätkudes kahtlen, kas terviseamet edaspidi väljastab luba nende puurkaevude kasutamiseks, ja siis tekib küsimus, kust üldse joogivett saadakse,» andis terviseameti Valgamaa osakonna vaneminspektor Tatjana Vasjuta mõista, et olukord on ülitõsine.
«Praeguse olukorra jätkudes kahtlen, kas terviseamet edaspidi väljastab luba nende puurkaevude kasutamiseks, ja siis tekib küsimus, kust üldse joogivett saadakse,» andis terviseameti Valgamaa osakonna vaneminspektor Tatjana Vasjuta mõista, et olukord on ülitõsine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Puka vald on saanud küll vee erikasutusloa, kuigi joogivee kvaliteet pole kaugeltki korras, seda osaliselt ka amortiseerunud reoveepuhastite tõttu. Nii kaasnes loaga hulk tingimusi, mis tuleb täita lähiaastate jooksul.

Veeprobleem oli taas arutuse all volikogu eelmise nädala istungil, kus koalitsioon seda aga arutusele võtta ei tahtnud. «Vee erikasutusloa nõuete ja tähtaegadega peaksid tegelema OÜ Puka Vesi juhatus ja nõukogu, mitte vallavolikogu,» oli vallavolikogu esimehe Kalle Põldmäe seisukoht.

«Tööstuse tänaval on veevarustus olemas ja arvan, et lähinädala jooksul hakkab tulema vesi ka uuest puurkaevust. Veeprobleem on lahendatud,» rõhutas Põldmägi istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles