Korter Valgas maksab üle 10 korra vähem kui pealinnas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Kortereid on Valgamaal müügis küll rohkesti, kuigi aastaga on neid vähemaks jäänud, üüriturg aga sootuks kokku kuivanud. Samas ületab äripindade üürile pakkumine tunduvalt nõudluse.

Pindi Kinnisvara Valga kontori maakleri Hans Heinjärve sõnul oli 20. jaanuari seisuga kontoril pakkuda 57 korterit, 55 maja, viis suvilat, 15 maatükki ja kaks majaosa. Enamik neist asub Valgas. Üürile oli anda aga ainult üks kolmetoaline korter. Äripindu oli 61, neist enamik üürimiseks.

Maakleri sõnul Valgamaa kinnisvaraturul aastataguse ajaga eriti muutusi pole. «Juba 2010. aastast peale on korteri ruutmeetri hind püsinud muutumatuna madalal tasemel ehk 100 euro ümber,» selgitas Heinjärv. Kuigi stardipositsioon korterite erastamisel oli omal ajal kõigil eestimaalastel võrdne, on Valgamaal kinnisvara väärtus suuremate linnadega võrreldes üle kümne korra madalam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles