Valgamaalane korraldab kolm valimisdebatti

Sirli Homuha
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Debatid saab kajastuse ka Valgamaalase TV kaudu.
Debatid saab kajastuse ka Valgamaalase TV kaudu. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgamaalase toimetus viib Riigikogu valimiste eel lehetoimetuses läbi kolm valimisdebatti. Valimisringkonnas nr 11 ehk siis Võru-, Valga- ja Põlvamaalt kandideerib Riigikokku 76 kandidaati, 74 neist valimisnimekirjades ja kaks üksikkandidaatidena.

Esimeses valimisdebatis vestlevad kaks üksikkandidaati Marek Ranne ja Tarmo Porroson. Teise on kutsutud osalema Rahva Ühtsuse Erakonna,  Konservatiivse Rahvaerakonna, Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Eestimaa Roheliste esindajad, kolmandasse Eestimaa Ühendatud Vasakpartei, Vabaerakonna, Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Iseseisvuspartei esindajad.

Kõikidest vestlusringidest valmib pikem artikkel ja video, mida peagi saab vaadata Valgamaalase digilehest.

Lisaks debattidele saab iga Võru-, Valga- ja Põlvamaal kandideerija etteantud mahu ulatuses vastata läbi leheveergude küsimusele, et mis muutub Eestis paremaks, kui nemad valituks osutuvad. Enamik kandidaate on selle võimaluse kasutada võtnud ja Valgamaalane avaldab need vastused mitmes järjestikuses lehes. Mõni kandidaat on ka vastamisest keeldunud, põhjendades seda väitega, et nad ei oska kirjutada.

Riigikogu valimised leiavad aset 1. märtsil. Valgamaalane toob oma lugejateni lisaks teistele teemadele valimistest mitmekesise kajastuse nii paber- kui digilehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles