Valga lastest said programmi ristivanemad

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim. Foto on illustreeriv
Piim. Foto on illustreeriv Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti põllumajandus-kaubanduskoja piimaprogrammile tunnuslause leidmiseks korraldatud konkursile laekus õpilastelt 31 ettepanekut. Konkursi žürii ja rahvahääletuse tulemusel osutus võitjaks Valga põhikooli 2.b klassi õpilaste tunnuslause «Piim – päeva pärl!».

«Tunnuslause on lühike ja lööv ning sisaldab olulisi märksõnu, mis rõhutavad piima kõrget väärtust ning piimatoodete igapäevast tarbimist. Piimatooted pakuvad söömisnaudingut ja on tõepoolest iga toidulaua ehteks,» selgitas Eesti põllumajandus-kaubanduskoja juhataja Roomet Sõrmus valikut.

Parima tunnuslause välja pakkunud Valga põhikooli õpilased saavad auhinnaks klassiekskursiooni piimafarmi, kus tutvustatakse tänapäevast piimatootmist ja pakutakse kehakinnituseks head-paremat piimast.

Piimaprogrammi tunnuslauseks pakuti ka: Piim paitab põsed punaseks! Piim hea, kõik hea! Tule maitse piima jõudu! Hea piim kotti, kas jagad sotti? Piim lapsepõlvega käsikäes! Piima mulle ja kassile! Lüpsa mind! Piim on luudele kuld! Tervislik piim = parem päev! Piim – isuäratav igale mehele! Tahad tervist – joo piima! Piima lonks – milles konks? Piim – igale inimesele mõjub! Piim – imeline, innustav mõju!  P,I,I,M – võta piim! Tule siia, annan piima! Rohkem piima, rohkem rõõmu! Piim ruulib! Joo lehmade rõõmuks! Laps kasvab piima juues! Piim on rõõmus naeratus! Pane piima täiega! Ammuu! Joo ikka piima! Maitsev piim, lõpuks siin! Valge piima võlujõud! Tarbides terveks ja tugevaks! Vali elukindlustuseks piim! Piimaga tulevikku!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles