Mobiilne põleti seisab kasutuseta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Vireen mobiilne põletusahi.
AS Vireen mobiilne põletusahi. Foto: Mihkel Maripuu

Riigifirma Vireen hangitud mobiilne seapõleti seisab kasutuseta, sest Lõuna-Eesti katkukolletest on mõistlikum vähesed metsas surnud sead Väike-Maarja loomsete jäätmete käitlemise tehasesse vedada, kui neid kohapeal põletada.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) direktor Ago Pärtel ütles teisipäeval BNSile, et praegu Väike-Maarjas asuvat mobiilset põletit kasutatud veel ei ole. «See on kiiresti käivitatav, juhul kui peaks tulema mõni suurem puhang,» sõnas ta, lisades, et metsas sigade Aafrika katku (SAK) surnud metssigade korjused tuleb maha matta või kokku koguda ja põletamisks tehasesse vedada.

Pärteli hinnangul on meedia metsa all vedelevate seakorjuste teemat põhjendamatult võimendanud. «SAKi surnud sigade korjuseid on Viljandimaa lõunapoolsest otsas, Valgamaal, Võrumaal ja kahes kohas Ida-Virumaal,» ütles Pärtel. «See on üsna marginaalne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles