Haiglad saavad rahasüsti

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšekid, mis märgistavad Valga haigla lasteosakonnale varasemate Selveri heategevuskampaaniatega annetatud ja kogutud raha.
Tšekid, mis märgistavad Valga haigla lasteosakonnale varasemate Selveri heategevuskampaaniatega annetatud ja kogutud raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Veebruaris saavad kokku 16 Eesti haiglat kätte heategevusprojektiga «Koos on kergem» kogutud rekordilised 104 000 eurot.

Kaheteistkümnendat aastat korraldatava projektiga koguvad kõik Selverid heategevuseks raha oma maakonna haigla laste- või sünnitusosakonnale.Võrreldes mullusega kasvasid toetussummad kõikides maakondades.

Suurim toetussumma, 35 240 eurot, läheb Tallinna Lastehaiglale larüngoskoobi ja bronhoskoobi soetamiseks, mille abil on võimalik vaadata lapse hingamisteedesse. Vajadusel saab ka läbi seadme eemaldada võõrkehi ja laiendada kitsamaid kohti.

Valga haiglale kogunes seekordse kampaaniaga toetusraha 3 068 eurot, mille eest haigla soovib osta väikestele patsientidele voodeid. Raha annab Valga Selveri juhataja Selverile üle homme, 5. veebruaril.

Selver AS juhataja Kristi Lomp tänab kõiki kliente, koostöö- ja meediapartnereid, kes lõppenud heategevusprojektis osalesid. «Suurt rõõmu valmistab, et kiirete jõuluostude kõrval leidsid inimesed tahtmist, aega ja vahendeid toetada meie kõige väiksemaid abivajajaid.»

«Iga aastaga populaarsust koguv heategevusprojekt on edukas eelkõige tänu arusaamisele, et heateoga saab aidata just oma kodukoha haiglas olevaid lapsi ning see paneb meid teistmoodi mõtlema, sest see võib puudutada meie enda, naabri või sõbra last,» lisas Lomp.

Mullusega võrreldes kasvas toetussumma üle-eestiliselt ligi 4000 euro võrra. Lombi hinnangul mängisid selles, et inimesed rohkem annetasid, rolli nende mõnevõrra kasvanud sissetulekud ja aasta viimastel kuudel mitmete toidukaupade ja kütuste odavnemine. «Tänu sellele jääb paljudele rohkem raha kätte ning tore on tõdeda, et osa säästetud rahast liigub heategevusse,» sõnas Lomp.

«Koos on kergem» heategevusprojekt hõlmas perioodi 19. novembrist 5. jaanuarini. Kliendid said head teha iga ostuga,  kampaaniašokolaadide ostuga ning annetuskasti raha jätmisega. Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid Kalev, Prike, Tere ja Jungent, kes toetasid kampaaniat kena summaga ning kelle tooteid ostes kasvas  heategevuseks minev summa veelgi.

Aastate jooksul on kogutud toetusi ligi 600 000 euro eest, mis on läinud haiglate vahel jagamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles