Kui inimese parimad sõbrad on hädas

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitse seltsi saabunud kaebus Leebiku külas valvekoera ametit pidava Tuki olukorra kohta oli tugevalt liialdatud. Sõbralike inimeste vastu sõbralik koer oli hea tervise juures ja toidetud.
Loomakaitse seltsi saabunud kaebus Leebiku külas valvekoera ametit pidava Tuki olukorra kohta oli tugevalt liialdatud. Sõbralike inimeste vastu sõbralik koer oli hea tervise juures ja toidetud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aasta alguses laekus Eesti loomakaitse seltsi (ELS) vihjekanalile kaks anonüümset teadet kodulooma võimalikest väärkohtlemistest Valga maakonnas. Teatajate sõnul olid hädas inimeste parimad sõbrad.

Saabunud teadete kontrollimisega tegelevad tavaliselt ELSi vabatahtlikud, kes olukorda koha peal uurivad, ning võimalikke väärkohtlemisi jäädvustavad. Kuna aga Valga maakonnas on vabatahtlikega kitsas ja loomad võisid vajada kiiret abi, täitis kontrollija rolli Valgamaalane.

Esimese juhtumi puhul kirjeldati Põdrala vallas Leebiku külas kortermaja ees lahtiselt peetavat koera, keda omanik ei toitvat, mistõttu jääb see ülesanne naabrite kanda. Vaktsineerimata Tuki olevat sunnitud elama liialt väikeses kuudis ja lisaks tekitavat maja ees vabalt ringi jooksev koer liiklusohtlikke olukordi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles