Kooli direktor jääb volikogu tahtel esialgu ametisse

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallavolikogu otsustas kuue poolt- ja kolme vastuhäälega, et direktori vallandamise küsimuses tuleks aeg maha võtta ning selgitada välja olukorra juriidilised aspektid.
Vallavolikogu otsustas kuue poolt- ja kolme vastuhäälega, et direktori vallandamise küsimuses tuleks aeg maha võtta ning selgitada välja olukorra juriidilised aspektid. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Nädala algul oli Karula vallavalitsus Lüllemäe põhikooli direktori Tiit Lepa suhtes arvamuse kujundanud: leping tuleb üles öelda. Vallavolikogu enamus soovitas eile vallandamisega mitte kiirustada.

Mõni kuu tagasi viidi Lüllemäe põhikoolis läbi riiklik järelevalve, mille käigus avastati koolikorralduses mitu puudust. Lisaks hävitas direktor järelevalve käigus võltsingukahtlusega dokumendi ning pani selle teoga nii mõnegi kulmupaari kerkima.

Kooli raamatupidamisega tutvuma saadetud revisjonikomisjon avastas lisaks puudustele palgakorralduse põhimõtetes ja eelarve planeerimises, et 2013. aastal koostatud lepingu kooli remondiks sõlmis Lepp Karula vallavalitsuse nimel, selleks volitusi omamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles