Neljanda Tartu Teatemaratoni võitis SuusaAkadeemia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Teppan Tartu Teatemaratoni finišis.
Vahur Teppan Tartu Teatemaratoni finišis. Foto: Tarmo Haud

Täna peetud 4. Tartu Teatemaratoni võitis võistkond SuusaAkadeemia koosseisus Timo Simonlatser, Andres Kollo, Kein Einaste ja Vahur Teppan ajaga 2:50:22. Teiseks tuli võistkond SK Biathlon/Squeezy Team ajaga 2:50:52 ja kolmandaks SK Biathlon/Nõmme – 2:55:30.

SuusaAkadeemia võistkonna tõi ankrumehena võidukalt finišisse Vahur Teppan. Peeter Kümmel SK Biathlon/Squeezy Teamist võttis küll lõpus suure vahe tagasi ja tõstis oma võistkonna kolmandalt kohalt teiseks, kuid Teppanit kätte ei saanud.

„Teadsin, et vahe on kuskil kaks minutit, kui teate kätte sain. Panin nagu torust tuli, õnnestus edu hoida,“ rääkis pärast finišit Teppan.

SuusaAkadeemia haaras juhtohjad kohe stardist ja Timo Simonlatser tuli Matule esimesena teadet edasi andma. Tõsi, endise Eesti koondislase Simonlatseri apsakas stardis oleks tervele võistkonnale napilt esikoha maksnud.

Simonlatser sisenes stardikoridori võistlejaterivi eest lindi alt, mitte läbi temale ette nähtud koridori. Selline tegevus on aga juhendi järgi karistatav. Algselt kaalus žürii tervet võistkonda minutilise trahviga karistada. See oleks nad teiseks kukutanud. Kuid pärast võistlejate seisukoha kuulmist otsustati siiski piirduda noomitusega.

Nii teise kui ka kolmanda koha võistkonnad koosnesid suures osas praegustest või endistest laskesuusatajatest. SK Biathlon/Squeezy võistkonnas sõitsid lisaks Karel Kulbinile ja Peeter Kümmelile ka Priit Viks ja Martten Kaldvee. SK Biathlon/Squeezy võistkonnas hoidsid lippu kõrgel lisaks Hans-Kristen Rootalule ja Andre Metsale ka Jan Treier ja Johan Talihärm.

Eriti tugeva sõidu tegi just Talihärm kolmandas vahetuses, kes tõstis oma võistkonna neljandalt kohalt teiseks. Näiteks eile Alutaguse maratoni võitnud Kein Enastest oli Talihärm oma vahetuses üle pooleteise minuti kiirem.

Järgmisel pühapäeval toimub 43. Tartu Maraton. Millisel kujul täpsemalt 55. juubeliaasta maraton toimuma saab, otsustatakse homsel üldkogu koosolekul, kuid peaproov andis lootust, et ka Tartu Maraton toimub täies pikkuses. „Rajale paneksin tänase järgi hindeks viis miinus. Väikse miinuse saab just see viimane Palu-Elva ots, kuid üldiselt oli seis isegi üllatavalt hea,“ ütles Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk, kes ka ise 63km täna läbi sõitis.

„Võib-olla ma teen kellelegi liiga, aga ma julgen öelda küll, et sel talvel pole kuskil Eestis nii head loodusliku lumega suusarada olnud kui praegu Tartu Maratoni rajal“.

Kokku osales 4. Tartu Teatemaratonil 137 võistkonda. Lisaks sõideti samal ajal ka Tartu Maratoni Avatud Raja sõidud kolmel erineval distantsil (63km, 31km, 16km). Kokku osales Tartu Maratoni eelüritustel 974 suusasõpra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles