Koolibri ja kass tõid võidu Tõrva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva gümnaasiumi 10. klassi noormehe Tanel Riigi hobi tõi talle vabariikliku tunnustuse. Tema kujundatud koolivihikuid saab poest osta juba enne uut kooliaastat.
Tõrva gümnaasiumi 10. klassi noormehe Tanel Riigi hobi tõi talle vabariikliku tunnustuse. Tema kujundatud koolivihikuid saab poest osta juba enne uut kooliaastat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vabariiklikul koolivihikute kujunduskonkursil tuli üks võitudest Valgamaale. Tõrva gümnaasiumi 10. klassi noormehe kujundatud vihikuid saab osta juba enne uut kooliaastat.

Tanel Riik pälvis oma vihikukujundustega võidu 10.–12. klassi õpilaste hulgas: neljast esitatud kavandist  pälvis tunnustuse lausa kaks. Konkursist sai noormees teada oma kunstiõpetaja kaudu, kes oli kursis noormehe hea joonistusoskusega. «Otsustasin osaleda, sest kätt on ja joonistada meeldib,» sõnas Riik, keda juhendas õpetaja Gerta Vister.

«Joonistasin neli erinevat kujundust. Piltidel olid vares, koolibri, päkapikk ja kass. Tegin need värvi- ja tindipliiatsitega,» rääkis noormees. Joonistada meeldib talle väikesest peale ja enamiku piltidest teebki ta  pliiatsitega, graafilised tööd harilike pliiatsitega. «Maale ei tee. Meeldib eelkõige joonistada loomi ja teen seda vabal ajal iseenda lõbuks. Konkurssidel pole varem osalenud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles