Maraton tuleb täies mahus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimunud Tartu Maratoni Avatud Raja sõidud näitasid, et lumeolud rajal on head ja lubavad ka põhisõidu korraldada täies pikkuses.
Eile toimunud Tartu Maratoni Avatud Raja sõidud näitasid, et lumeolud rajal on head ja lubavad ka põhisõidu korraldada täies pikkuses. Foto: Tarmo Haud / Klubi Tartu Maraton

Tänasel Tartu Maratoni korralduskomitee üldkoosolekul tegid korraldajad üksmeelse otsuse, et 43. Tartu Maraton toimub 15. veebruaril täies mahus algselt planeeritud marsruudil Otepäält Elvasse.

«Juba enne otsuse tegemist oli selge, et sel aastal ei pea me muretsema Tartu Maratoni ärajäämise pärast. Pigem arutasime seda, kas sõidame pühapäeval välja Elvasse või lõpetame Palul,» ütles Tartu Maratoni võistluste direktor Indrek Kelk.

Ent eile toimunud Tartu Maratoni Avatud Raja sõidud ja 4. Tartu Teatemaraton tõestasid tema sõnul, et ka raja viimane 16 kilomeetrit ehk lõik Palult Elvasse on viimaste päevade jooksul tunduvalt paremaks muutunud. «Tänasel koosolekul ei tekkinud kellelgi kahtlust, et ka põhisõidul võime kasutada täispikka rada.»

Alanud nädala ilmaennustus lubab küllalt kevadist ilma – öösel miinuskraade, kuid päeval kohati plusskraade ja päikest. Raja lumikatte paksust aga see mõjutada ei tohiks, kuna sademeid erinevad ilmaennustused olulisel määral ei luba.

43. Tartu Maratoni 63km distants saab 15. veebruaril stardi Otepäält Tehvandi suusastaadionilt kell 9. Lühem, 31km distants stardib Arulast kell 12.30.

14. veebruaril leiavad Tartus Tähtvere spordipargis aset aga Tartu Maratoni lasteüritused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles