Raudteejaamas avas uksed ränduriraamatukogu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ränduriraamatukogu avamisel tänas raamatukogu direktorit Endla Schasminit tehtu eest ka Buratino lasteaia direktor Merle Kaar (paremal), kelle sõnul kasvavadki lasteaialastest raamatukogule tulevased lugejad. «Juba praegu käime lastega aktiivselt külastamas teie muinasjututorni,» sõnas Kaar.
Ränduriraamatukogu avamisel tänas raamatukogu direktorit Endla Schasminit tehtu eest ka Buratino lasteaia direktor Merle Kaar (paremal), kelle sõnul kasvavadki lasteaialastest raamatukogule tulevased lugejad. «Juba praegu käime lastega aktiivselt külastamas teie muinasjututorni,» sõnas Kaar. Foto: Rein Säinas

Sadakonna külalise silme all sai Valga raudteejaam reedel endale ränduriraamatukogu, mis jääb avatuks jaamahoone lahtioleku­aegadel.

Valga keskraamatukogu direktori Endla Schasmini sõnul on ränduriraamatukogus neile annetatud raamatud ja liigseks osutunud ajakirjad. «Raudteejaam on sümboolne koht taolise raamatukogu avamiseks. Teeme üheskoos jaamas väikses peatuse, et vaadata tagasi 150aastasele raamatukogu ajaloole ja siis jätkame teekonda.»

Sellise raamatukogu eripära on direktori sõnul see, et töötajat ei ole pidevalt kohal ja laenatud teoseid tagasi ei oodata, aga täiendused on alati teretulnud. «Head reisijatest raamatusõbrad ja raamatusõpradest reisijad! Heitke pilk ränduriraamatukokku, võtke reisile kaasa huvitav lugemine. Kui kotis juhtub olema üleliigne raamat, võite selle siia jätta,» ütles Schasmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles