Keskväljaku uus nägu tuuakse rahva ette

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva linna keskväljak
Tõrva linna keskväljak Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva kirik-kammersaalis saab 18. veebruaril teoks linna keskväljaku ja linnaruumi arhitektuurikonkursi tulemuste avalikustamine.

Konkursile esitatud töid tutvustavad nii žüriiliikmed kui tööde autorid. Kokku laekus konkursile kaheksa võistlustööd, mida hindas seitsmest liikmest koosnev žürii.

Žürii liige, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees Kalle Vellevoog hindas konkurssi kordaläinuks. «Žürii välja valitud ideekavandi rakendamine soodustab kindlasti Tõrvas ettevõtluse arengut, muudab keskuse elanikele ja turistidele atraktiivsemaks ja võimaldab keskväljakul ning selle ümbruses korraldada aastaringselt erinevaid tegevusi ja üritusi.»

18. veebruari õhtust on võimalik võistlustöödega tutvuda Tõrva koduleheküljel. 19. veebruarist on tööd eksponeeritud ka Tõrva kõrtsihoones asuva bussijaama ruumides.

Tõrva linnapea Maido Ruusmanni sõnul laekus konkursile väga erinevalt mõtestatud ja omalaadsete lahendustega visioone, mis aitavad Tõrva keskväljaku, Nooruse pargi ja lähiümbruse arendada atraktiivseks ja erinevaid Tõrva linnaosi koondavaks avalikuks ruumiks. «Tõrva keskväljaku rekonstrueerimine on Tõrva ja kogu piirkonna omavalitsuste ning nende elanikele üks lähiaastate olulisemaid investeeringuprojekte.»

Tõrva keskväljaku uuendamiseks planeerib linn kaasata Euroopa Liidu tõukefondide toetusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles