Uuendusmeelseid põllumehi ootab tunnustus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäevasel konverentsil Sangaste lossis, mis oli pühendatud kohaliku rukkisordi «Sangaste» 140. aastapäevale ja selle aretaja krahv Bergi 170 sünniaastapäevale, esines ettekandega Bergi elust-tegemistest ka krahvi pojapoja tütar Sylvia, kes on ka ise sordiaretaja.
Laupäevasel konverentsil Sangaste lossis, mis oli pühendatud kohaliku rukkisordi «Sangaste» 140. aastapäevale ja selle aretaja krahv Bergi 170 sünniaastapäevale, esines ettekandega Bergi elust-tegemistest ka krahvi pojapoja tütar Sylvia, kes on ka ise sordiaretaja. Foto: Sirje Lemmik

Sangaste lossis peetud konverents märkis krahv Bergi 170. sünniaastapäeva ja tema aretatud talirukkisordi «Sangaste» 140. sünnipäeva. Põllumajandusminister kuulutas välja targa põllumehe konkursi.

Laupäeval tuli Sangaste lossi tänuüritusele sadakond asjahuvilist. Kohal olid ka krahv Friedrich Georg Magnus von Bergi sugulased.

Põllumajandusminister Ivari Padar kuulutas konverentsil välja konkursi «Tark põllumees». «Käies Sangastes rukkipäeval, kus tuli jutuks ka krahv Bergi innovaatilisus, tekkiski koos mõttekaaslastega idee tunnustada ettevõtluses uuendusmeelseid ja uuendusi rakendavaid põllumehi,» sõnas minister. Esimene auhind antakse välja järgmise aasta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles