Otepää on üle-euroopaliseks võistluseks valmis

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Monika Otrokova

Selle pühapäeva keskpäeval stardib Kääriku spordikeskuses kuues Euroopa Saunamaraton, mis leiab sellegi korral aset Otepää piirkonna saunades. Kirja on ennast pannud üle 200 võistkonda, osalevad ka välisvõistkonnad.

Saunamaratoni peakorraldaja, Otepää kultuurijuht Sirje Ginter ütles, et Otepää ja saunaomanikud on suursündmusesks valmis.

«Lisaks piirkonna saunadele on ka Otepää keskväljakul haagissaunad, kümblustünnid, on riigimeeste saun ja näidatakse maailma esimest täispuhutavat sauna,» rääkis Sirje Ginter. «Huvilistel on võimalus keskväljakul, nii-öelda raja ääres, nagu Tartu Maratoni puhul, saunamaratoonlastele kaasa elada.»

Ginter lisas, et kuna sellel päeval liigub Otepää piirkonna teedel tavapäraselt rohkem autosid, paluvad korraldajad kõikidel olla ettevaatlik ja tähelepanelik.

Saunamaratoni peauhind on kümblustünn, taoline auhind on ette nähtud ka parimale naiste võistkonnale. Lisaks panevad oma auhinnad välja paljud kohalikud ettevõtted. Osalejad valivad ka kolm populaarsemat sauna, mis saavad peale au ja kuulsuse küttepuid Otepää vallalt.

Ka maratoni finiš on Kääriku Spordikeskuses. Samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Euroopa Saunamaraton Otepääl on lustlik saunaorineteerumine, kus võistkonnad peavad etteantud kaardite alusel leidma ja külastama võimalikult palju Otepää piirkonna saunu. Võistkond on neljaliikmeline, kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit. Eelmisel aastal osales 170 võistkonda ja 700 saunalist, kes pidid läbima 22 sauna. Korraldajad teevad head koostööd politseiga, et võistlus oleks turvaline.

Saunamaratoni korraldab Otepää kultuurikeskus koostöös Otepää piirkonna saunaomanikega. Toetavad Otepää vald, Valgamaa Omavalitsuste Liit, Kääriku spordi- ja puhkekeskus, Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp ning kõik osalevad saunad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles