Katk sundis jahimeestele raha eraldama

Jaan Rapp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aafrika seakatku ohver.
Aafrika seakatku ohver. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus otsustas tänasel, 19. veebruari istungil eraldada veterinaar- ja toiduametile oma reservist 38 500 eurot sigade Aafrika katku ennetus- ja tõrjeabinõude kulude katteks. Summa peaks katma kulutused, mida jahimehed 2015. aastal metssigade korjuste kõrvaldamiseks teevad.

«Hukkunud metssigade kõrvaldamisega on jahiseltsid seni tegelenud omal kulul ja see ei ole jahimeeste suhtes õiglane,» ütles põllumajandusminister Ivari Padar. «Taudi leviku kontrollimiseks peame olema kindlad, et jahimehed annavad leidudest teada ja ohtlikud korjused saavad kõrvaldatud. Kulude kompenseerimist hakkab korraldama veterinaar- ja toiduamet.»

Arvestuste kohaselt on ühe metssea kõrvaldamise keskmine kulu 70 eurot. See summa peaks kompenseerima  hukkunud looma matmiseks või teisaldamiseks tehnika (rent, kütus) kasutamise ning jahimeeste töö- ja ajakulu. 2015. aastaks on leitud metssigade kõrvaldamise arvestuslik kulu kokku 38 500 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles