Firma pääseb trahvist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Go Busi buss
Go Busi buss Foto: Sille Annuk / Postimees

Valga maavalitsus ei tuvastanud Go Busi busside kontrollimisel hanketingimuste rikkumisi ja seoses sellega otsustas bussifirma trahvimisest loobuda.

"Tegime Go Busile järelevalvet, käisime kontrollimas ja bussid olid uued. Järgmisel päeval teostasime veel ka põhjalikuma kontrolli ja vaatasime ka registrist, kuid kõik bussid olid uued," ütles Valga maavalitsuse avalike suhete juht Kaja Mõts. "Kuna pärast märgukirja saamist pole vedaja eksinud, siis me ei näinud põhjust trahvimiseks," sõnas ta.

"Käisime ka tegelikult õhtusel ajal ja kontrollist ette ei teatanud, kuid kõik oli korras," rääkis Mõts, lisades et GoBus saatis ka vabandava kirja, et nad olid eksinud.

Mõtsi sõnul teostas maavalitsus bussifirma üle kontrolli kokku kahel korral ja mõlemal juhul vastasid liinil kasutatavad bussid hanketingimustele. "Sellel ja järgmisel nädalal paigutame kolmandale liinigrupile veel ka kolmele bussile kaamerad, et saada veel parem ülevaade. Teeme edasi ka sellist pistelist järelkontrolli," märkis ta.

OÜ Eesti Buss väitis  jaanuari alguses teisipäeval, et sarnaselt Tartumaaga rikub AS Go Bus ka Valgamaal nii riigihanke kui ka maavalitsusega sõlmitud lepingu olulisi tingimusi. Lepingu kohaselt peaks alates tänavu 1. jaanuarist Valgamaad teenindav Go Bus teenust pakkuma uute, möödunud aastal registreeritud bussidega. 5. jaanuaril läbiviidud vaatluse tulemusel selgus aga, et väidetavalt pool vajalikest bussidest ei vasta sellele tingimusele.

Tartu maavalitsus otsustas maakonna bussiveohanke võitnud Go Busi hanketäitmisel tekkinud puuduste tõttu trahvida 36 900 euroga, mis võetakse Go Busi  jaanuarikuu dotatsioonist maha.

Tartu maavalitsus otsustas maakonna bussiveohanke võitnud Go Busi hanketäitmisel tekkinud puuduste tõttu trahvida 36 900 euroga, mis võetakse Go Busi jaanuarikuu dotatsioonist maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles