Oma valiku tegi avanädalal 121 144 inimest

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskabiin. Foto on illustratiivne.
Valimiskabiin. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile, 22. veebruaril lõppes Riigikogu valimiste eelhääletamine maakonnakeskustes, kus nelja päevaga tegi oma valiku 26 375 inimest. 

Tallinna jaoskondades käis nelja päevaga valimas 13 522 ja Tartus 7037 inimest. Kolm kõige populaarsemat jaoskonda asusid Lasnamäe Centrumis (2210 hääletajat), Tartu Kaubamajas (1993 hääletajat) ja Kristiine keskuses (1837 hääletajat). Valgamaal käis nelja päevaga kokku 275 valijat, edastas Vabariigi Valimiskomisjon.

Nelja aasta eest peetud Riigikogu valimistel maakonnakeskustes hääletamist ei toimunud. Võrdluseks, möödunud kevadel peetud Euroopa Parlamendi valimiste ajal käis maakonnakeskustes hääletamas 12 018 ning 2013. aasta kohalikel valimistel 21 144 inimest.

E-hääli oli antud käesolevate valimiste neljanda päeva kella 20 seisuga 94 769. Eelmistel Riigikogu valimistel anti e-hääli esimese nelja päevaga 65 744.

Täna, 23. veebruaril kell 12 algas eelhääletamine kõikides valimisjaoskondades, kestes kolm päeva, 25. veebruari kella 20ni. Sel perioodil on avatud kõik jaoskonnad, hääletada saab nii elukohajärgses valimisjaoskonnas kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas.

Valgas saab väljaspool elukohta valida Valga kultuuri- ja huvialakeskuse ruumides, Otepääl linnaraamatukogus ja Tõrvas linnavalitsuses.

Valima minnes tuleb kaasa võtta isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass, juhiluba või pensionitunnistus. Valijakaarti ei pea kaasa võtma.  

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee kuni 25. veebruari kella 18ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel jaoskonnas.

Valimispäeval, 1. märtsil häält muuta ei saa ning hääletada saab ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles