Rahvas on rääkinud ja valituks sai Reformierakond

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Nii nagu meie Kagu-Eesti valimisringkonnas, võitis ka üleriigilised valimised Eesti Reformierakond. Teisele kohale jäi Keskerakond ja kolmandaks Sotsiaaldemokraatlik Erakond.

Kaks minutit enne südaööd saabusid hääled kõigist Eesti nurkadesse laiali jaotatud 547st valimisjaoskonnast. Tulemused ja vastavad mandaadid jaotusid järgnevalt: kindlaks võitjaks sai Eesti reformierakond 27,7% kogutud häältest (30 mandaati), talle järgnes Eesti Keskerakond 24,8%ga (27 mandaati) ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond 15,2%ga (15 mandaati).

Erakond Isamaa ja Res Publica Liit kogus 13,7% häältest, mis kindlustab neile 14 mandaati. Tasavägistena lõpetasid Eesti Vabaerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kes vastavalt 8,7% ja 8,1% valijaskonna häältest kogusid. Vabaerakonnale tähendab see 8 ja Rahvaerakonnale 7 mandaadikohta.

Erakond Eestimaa Rohelised sai endale 0,9% häältest, Rahva Ühtsuse Erakond 0,4%, Eesti Iseseisvuspartei ja üksikkandidaadid said mõlemad 0,2% ja Eestimaa Ühendatud Vasakpartei 0,1% .

Kokku andis oma hääle 574108 valijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles