Haigla küsib hambaarstile pöördujalt visiiditasu

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui tasu võetakse, peab see olema hinnakirjas fikseeritud ja asetsema nähtaval kohal, et inimene teaks selle kulutusega arvestada. Valga haiglas on silt hästi märgatav.
Kui tasu võetakse, peab see olema hinnakirjas fikseeritud ja asetsema nähtaval kohal, et inimene teaks selle kulutusega arvestada. Valga haiglas on silt hästi märgatav. Foto: Arvo Meeks

Veebruarist kehtib Valga haiglas visiiditasu ka hambaravi eest. Mõneski on see tekitanud hämmingut, kuna siiani on see tasuline teenus olnud vähemasti visiiditasuvaba.

Haigekassa pressiesindaja Kertu Eensaar kinnitas, et kui hambaravikabinet on haigekassa lepingupartner, on tal õigus küsida visiiditasu kuni 5 eurot. Selle, kas tasu patsiendilt küsitakse või mitte, kehtestab iga asutus ise.

Kui tasu võetakse, peab see olema hinnakirjas fikseeritud ja asetsema nähtaval kohal, et inimene teaks selle kulutusega arvestada. Eensaare sõnul enamik asutusi vähemalt laste hambaravi puhul visiiditasu ei kehtesta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles