Rongiliiklus Valka ja Riia vahel paraneb

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga raudteejaam. Riia rong.
Valga raudteejaam. Riia rong. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui hiljuti kirjutas Valgamaalane ohust, et rongiliiklus Valga ja naaberriigi pealinna Riia vahel võib katkeda, siis neljapäeval oli Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjanik Aldis-Māris Dubļānsil selles valdkonnas häid uudiseid jagada.

Nimelt kavatseb Lätis reisirongiliiklust korraldav ettevõte Pasažieru Vilciens tema sõnul 13. märtsist lühendada sõiduaega Riiast Valgani ja vastupidi 10 minuti võrra. Kuigi ettevõte ise nimetab seda ekspressliinide käimapanekuks, ei tähenda see siiski, et rong Valka ja Riia vahel üldse ei peatuks. «Peatuste hulka on küll vähendatud, aga neid jääb alles ikka veel mitukümmend,» kinnitas Dubļāns.
 
Niinimetatud ekspressliin hakkab Valga ja Riia vahel esialgu sõitma kaks korda päevas.
 
Oluliselt kiiremaks ei luba Läti ajakirjaniku sõnul reisirongide liikumist muuta Läti raudteetaristu halb seis. Samas on selleski osas loota olukorra paranemist. Nimelt käivad praegu raudteel remonditööd, mille tõttu tulebki tööpäeviti päevastel väljumistel vahemaa Valga ja Valmiera vahel läbida rongi asemel bussiga.
 
Paljud uute rongide harjunud eestimaalased on avaldanud imestust, et Lätis ikka veel vanamoodsad raudruunad reisijaid veavad. Dubļānsi sõnul on sellisel olukorral eri põhjuseid, näiteks on seni raudtee seisundit peetud liiga halvaks, et moodsad rongid seal sõita saaks.
 
Ka siin on Läti ajakirjaniku sõnul asjad liikumas paremuse poole. "Praegu käib hankekonkurss uute rongide ostuks. Selle kuulutas välja Läti sideminister Andris Matiss, kes olukorda oluliselt parandada püüab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles