Jääleminek on homsest keelatud

Jaan Rapp
, Tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Margus Ansu

Vastavalt veeseadusele ja avaliku teabe seadusele ning võttes arvesse jääkatte seisukorda, keelab Valga maavanem ohutuse tagamiseks ja õnnetusjuhtumite vältimiseks avalikele ja avalikult kasutatavatele veekogudele (sealhulgas Võrtsjärve Valga maakonna territooriumile jääv osa) jäälemineku jalgsi ja sõidukitega 11. märtsist 2015 jää sulamiseni, andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht.

Keeld ei laiene kutselistele kaluritele, et tagada võrkude väljatoomine. Seda loomulikult eeldusel, et tarvitusele on võetud kõik vajalikud ohutusabinõud jääl viibimiseks.

Keelu eesmärk on tagada inimeste ohutus jääle minnes ja võimalike keskkonnakahjude ärahoidmine.

Kevadised ilmaolud muudavad jää seisukorda väga kiiresti. Jää kandevõimet ei saa hinnata selle paksuse järgi, sest kevadine jää on rabe.

Maavanem loodab, et lastele selgitavad jääle minekuga seotud ohtusid vanemad. Kindlasti ei tohiks ükskõikseks jääda inimesed, kes näevad õrna jääga veekogu ääres liikuvaid lapsi või täiskasvanuid, ohust informeerimine võib päästa kellegi elu või tervise.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles